İçeriğe geç
DÜNYA'DA HER 80 SANİYEDE BİR OMTEC ÜRÜNÜ SATILIYOR

DÜNYA'DA HER 80 SANİYEDE BİR OMTEC ÜRÜNÜ SATILIYOR

 

Otomotiv aksesuarları alanında faaliyet göstermek amacıyla 1995 yılında Bursa’da faaliyetlerine başlayan ve yaklaşık 40 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatlar ile Türk Otomotiv Sektörünün gurur kaynaklarından biri olan Omtec Otomotiv, sunmuş olduğu ürün çeşitliliğiyle kısa sürede sektörüne liderlik etmeyi başardı.

Tüm araç tiplerine uygun üret-tikleri iç ve dış aksesuarlar ile sektöre yön veren Omtec, tüm dünyada 80 saniyede bir ürün satışı gerçekleştirerek bu alanda bir ilki başarmış durumda.Yaptığı Ar-Ge çalışmalarıyla ve sektöre kazandırdığı yeniliklerle otomotiv sektöründe adından sıkça söz ettirmeyi başaran Omtec Otomotiv Genel Müdürü Aldemir APARİ ile şirketi ve şirketin hedef-leri konusunda konuştuk.

Aldemir Bey, Omtec Otomotiv’in kuruluş öyküsü ve faaliyet alanlarından bahseder misiniz?

Omtec Otomotiv 1995 yılında Bursa’da, bugün de yönetim kurulu başkanımız olan Sayın Hüseyin BAĞCI tarafından kuruldu. O dönemler sadece çeşitli ahşap kaplama ürünleri geliştiren firmamız 2000’li yılların başında krom aksesuar üretimine başladı ve bu alanda sektöre yön veren firma konumuna ulaştı. Şirketimiz toplamda 8 bin m2 kapalı alanda hizmet veren 2 farklı fabrikayla üretim gerçekleştirmektedir. Bünyemizde her biri kendi alanında uzman 180 personel çalışmaktadır. Omtec Otomotiv olarak bizler; paslanmaz çelik, plastik, alüminyum ve ahşap gibi materyallerle araç estetiğine yönelik iç ve dış aksesuarlar, araç içi konfora yönelik kol dayama çözümleri; taşıma ve korumaya yönelik port bagajlar, yan basamaklar, ön ve arka korumalar gibi 3 bini aşkın ürün çeşidimizle müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

“SÜRÜŞ KEYFINI VE ŞIKLIĞINI ARTTIRIYORUZ”

Omtec Otomotiv olarak bizler, yurt içi ve yurt dışında bulunan araç üreticileriyle doğrudan projeler geliştiriyoruz. Bu projelerde tecrübemiz, mühendislik ve teknik kabiliyetimizle sürecin yönlendirici rolünü üstleniyoruz. Dolayısıyla araç henüz satışa açılmadan aracı incelemiş ve son tüketiciye hitap edecek ürünleri geliştirmiş oluyoruz. Bu bağlamda son tüketiciler araç satın alımlarında gerek aracın üzerinde standart olarak gerekse opsiyonel olarak sunulan ürünlerimizle buluşabiliyorlar. Tabi geliştirdiğimiz bu ürünler son tüketiciye ulaşana kadarki olan süreçte ciddi kalite süreçlerinden ve dünya çapında onaylı bağımsız testlerden geçiriliyor. Bizim için esas olan fabrikamızdan çıkan her ürünün kullanıcısına uzun yıllar güvenle ve zevkle eşlik etmesidir. Bu bağlamda sanıyorum ki ömür boyu ürün garantisi sunan sayılı firmalardan biriyiz. Bu nedenle müşterilerimiz ve son tüketiciler tarafından daima ilk sırada tercih ediliyoruz. Birlikte projeler geliştirdiğimiz araç üreticilerinin bizleri tercih sebeplerini de geniş makine parkurumuz ve sahip olduğumuz kalite belgeleri oluşturmaktadır. Sektöre ilkleri kazandırmayı ilke edinmiş bir firma olarak yeni bir ürün grubunu daha piyasaya sunmak için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Yaklaşık 5 yıldır Ar-Ge sürecini yürüttüğümüz ve aynı doğrultuda ciddi yatırımlar gerçek-leştirdiğimiz karbon ürün gamını müşterilerimizin ve takipçilerimi-zin beğenilerine sunacağız. Ürünlerimiz karbon lifinden dokunan kumaşın özel kalıp tekniğiyle şekil-lendirilmesi sonucu elde ediliyor. Karbon ürün gamımızla dünya piya-sasındaki trend ve tüketici eğilim-lerine cevap vermeyi hedefliyoruz.

“KÜÇÜK DOKUNUŞLAR BÜYÜK FARKLAR”

Bizler otomobil tutkunla-rının görsel zevklerini hayata geçirmeyi, onlara daha eğlenceli sürüş deneyimleri yaşatmayı misyon edinen bir firmayız. Bu doğrultuda müşterilerimizden gelen olumlu dönüşler bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Severek aldıkları araçlara son dokunuşları yapmamıza izin veren tüm otomobil severlere teşekkür ediyoruz.

 

TÜM DÜNYA OMTEC ÜRÜNLERİNE YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

Ürünlerimiz 4 farklı kıtadaki müşterilerimiz aracılığıyla tüketicilerin beğenilerine sunulmaktadır. Avrupa’daki müşterilerimize daha hızlı servis sağlayabilmek amacıyla Almanya’da ciddi bir yatırım gerçekleştirdik. Bu doğrultuda 3 bin m2 kapalı alana sahip şubemiz, OMAC markası ile Almanya üzerinden Avrupa’nın dört bir yanındaki nihai tüketicilerimize saatler içerisinde ürünlerimizi ulaştırabiliyor. Bu yatırımımızla aynı zamanda kalite standartlarımızı karşılayabilen yerli üreticilerin ürünlerini de Avrupa’daki müşterilerimizle buluşturarak ülke ekonomisine katkıda bulunuyoruz.

Şirket olarak bundan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Amerika kıtasındaki müşterilerimize daha hızlı hizmet verebilmek adına Almanya’da gerçekleştirdiğimiz yatırımın benzerini Amerika’da gerçekleştirmenin hazırlığı içerisindeyiz.

Omtec Otomotiv olarak yatırım planlarımızdan biri de Savunma Sanayii alanındadır. Yaklaşık 4 senedir Ar-Ge çalışmaları yürüttüğümüz balistik yelek ve balistik miğfer ürünleri için motivasyonumuz oldukça yüksek. Çalışmalarımızdan ve bağımsız testlerden aldığımız sonuçlar oldukça olumlu durumda. Savunma Sanayisinde yaptığımız bu çalışmalar ile de çok yakında ismimizi duyuracağız.

Bir diğeri konu ise, 2017 yılında yatırımını gerçekleştirdiğimiz 12bin m2 kapalı alana sahip yeni üretim tesisimizle birlikte 2018 yılında üretimimizi ikiye katlamaktır. Bu doğrultuda gerek Savunma Sanayinde gerekse mevcut iş alanlarımızda gerçek-leştireceğimiz yenilik ve yatırımlarla ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.
Önceki makale OMTEK OTOMOTİV A.Ş.’NİN ÇEYREK ASIRLIK BAŞARISI
Sonraki makale OMTEC AVRUPA'YI MARKAJA ALDI

HABERLER